Aktualnosti

Konferencija “Društveni i gospodarski razvoj Novske i okolice”

Novljansko akademsko društvo povodom obilježavanja 12-godišnjice rada i djelovanja organizira konferenciju pod nazivom DRUŠTVENI I GOSPODARSKI RAZVOJ NOVSKE I OKOLICE.

Društvo želi kroz ovu konferenciju istražiti i potaknuti nove mogućnosti društvenog i gospodarskog razvoja Grada Novske kao i općina Lipovljani i Jasenovac analizirajući dosadašnja postignuća te predlaganjem novih projekata društvenog i gospodarskog rada Grada Novske.

Konferencija je namijenjena stručnjacima Grada Novske i općina Lipovljani i Jasenovac kao poticaj u realizaciji programa i projekata društvenog i gospodarskog razvoja. Stoga se očekuje da će na skupu aktivnu ulogu imati stručnjaci iz javnog i gospodarskog života kao i građani koji se žele uključiti u društveni i gospodarski razvoj Grada Novske te općina Lipovljani i Jasenovac. Skup je posebice namijenjen nositeljima progama i projekata društvenog i gospodarskog razvoja, srednjoškolcima, studentima i visokoobrazovanim mladim ljudima.

Sudeći prema rezultatima pripremnih aktivnosti za Konferenciju očekuje se 5 do 7 radova koji će biti predstavljeni na skupu u Krapju 20. studenog 2021. godine.

Temeljem prispjelih i predstavljenih radova na Konferencij Novljansko akademsko društvo će pripremiti sve radove za objavljvanje i tiskanje Zbornika radova.