Novljansko akademsko društvo

Aktualnosti

Osmojezični medicinski enciklopedijski rječnik

medicinski-ensiklopedijski-rjecnik

Član Društva i prvi njegov predsjednik, dr. sc. Jozo Marević, nakon višegodišnjeg rada i zalaganja završio je značajno stručno i znanstveno djelo na 3.500 stranica pod nazivom OSMOJEZIČNI MEDICINSKI ENCIKLOPEDIJSKI RJEČNIK , koji je ovih dana izašao iz tiska. Riječ je, koliko nam je poznato, o prvom rječniku takve vrste i opsega u svijetu, što ga čini još značajnijim.

Osmojezični medicinski enciklopedijski rječnik auktora dr. sc. Joze Marevića je, po zamisli i po izvedenim smjernicama, međunarodni projekt koji na preko 3500 stranica obuhvaća sve osnovne medicinske pojmove, odnosno klasičnu, medijevalnu i modernu, kao i najnoviju suvremenu medicinu u cjelini.

medicinski-ensiklopedijski-rjecnik

Rječnik komparira medicinske pojmove na latinskom, engleskom, francuskom, njemačkom, španjolskom, talijanskom, esperantu i hrvatskom jeziku

Ovaj rječnik je zasnovan i obrađen kao jezični priručnik najšire primjene u medicini i kao takav bi trebao biti pouzdano pomagalo za raznolike oblike plodotvornog rada, učinkovitog djelovanja i uspješnog učenja u medicinskoj struci.
Organizacija i održavanje promocije OSMOJEZIČNOG MEDICINSKOG ENCIKLOPEDIJSKOG RJEČNIKA dr. sc. Joze Marevića odvijala se u organizaciji Novljanskog akademskog društva i pod pokroviteljstvom grada Novske uz nazočnost poznatih i priznatih institucija i stručnjaka iz Republike Hrvatske i grada Zagreba. Promocija je održana u Novskoj 17 rujna 2016. godine u dogovoru s Gradom. Na promociju su pozvani iz članove Novljanskog akademskog društva liječnici, medicinsko i farmaceutsko osoblje kao i veterinari Sisačko-moslavačke županije, posebice iz gradova Siska, Kutine, Pakraca, Nove Gradiške i šire a bila je otvorena za građane grada Novske i okolice. Događaj se primjereno objavio u medijima uz usmene pozive i upućivanje pozivnica ciljanoj skupini.